FAQ (Frequently Asked Questions)

Terminologie
Side by Side: Koelkast met aan de rechterkant het koelgedeelte en aan de linkerkant het vriesgedeelte. Vaak zijn deze koelkasten voorzien van een icemaker maar niet altijd.

Bottom Freezer: Koelkast waar aan de onderkant het vriesgedeelte zit en aan de bovenkant het koelgedeelte. Deze zijn leverbaar in 2 en ook 3 deur versies.

Topmount Freezer: Koelkast waar aan de bovenkant het vriesgedeelte zit en aan de onderkant het koelgedeelte.

Plaatsen van de koelkast
Voor de installatie van Uw koelkast heeft U een 230 volt stopcontact nodig en een wateraansluiting in de vorm van een beluchters kraan/wachmachine kraan, standaard krijgt U een leidingset van circa 3 meter bijgeleverd.

Wanneer U een koelkast wilt plaatsen houd er dan rekening mee dat de corpusdiepte de diepte van de koelkast is zonder de deur(en). GE koelkasten zijn beschikbaar in verschillende breedtes en hoogtes, let op bij bestellen dat het product de juiste breedte en hoogte heeft.

Wat is het energieverbruik van een GE koelkast?
GE koelkasten zijn zeer zuinig in gebruik en alle producten vallen in het A segment van de energieklasse. Ook zijn er in de productenlijn koelkasten met het A+ segment.

Wat is de garantie periode?
De General Electric toestellen hebben een garantie van 5 jaar op de onderdelen van het koelcircuit die vervangen dienen te worden. De garantie is 2 jaar op herstellingen (onderdelen, werkuren en voorrijkosten) die te wijten zijn aan problemen van het product.

Wat is het service nummer van American Appliances?
Voor een service aanvraag kunt U ons contacteren van Maandag tot en met Vrijdag tussen 9:00 en 17:00 op de volgende telefoon nummers:

(NL) 085 90 20 502

(BE) 037 47 00 78

(LU) 02 08 81 205

Wat is de verwijderingsbijdrage van een Amerikaanse koelkast?
De verwijderingsbijdrage van een Amerikaanse koelkast bedraagt in Nederland inclusief BTW € 17,-. In België is de verwijderingsbijdrage inclusief BTW € 10,-