GE in Benelux

GE heeft de groei van de onderneming in de Benelux gewaarborgd door talrijke investeringen in de sectoren grondstoffen, beveiliging, water, energie en financiële dienstverlening. In 2006 bedroeg de totale omzet in de Benelux $ 2,9 miljard voor alle activiteiten van GE in de industriële en financiële sector.

GE is al meer dan vijftig jaar aanwezig in de Benelux. De onderneming heeft haar groei gewaarborgd door talrijke investeringen in de sectoren grondstoffen, beveiliging, water, energie en financiële dienstverlening. Er werken momenteel 5000 mensen van GE voor klanten van GE in Luxemburg, België en Nederland.

Of het nu gaat om straalmotoren of stroomopwekking, financiële dienstverlening of kunststoffen, medische imaging-apparatuur of nieuws en informatie, overal ter wereld is GE actief bij het omzetten van inventieve ideeën in toonaangevende producten en diensten die bijdragen tot het oplossen van ‘s werelds moeilijkste problemen.

GE Appliances

In 1879 had Thomas Edison een revolutionair idee: hij vond de gloeilamp uit, die het zicht van de wereld voor altijd zou veranderen. Hoewel zijn klein bedrijfje is uitgegroeid tot één van de grootste internationale ondernemingen, wordt het assortiment van General Electric (GE) producten nog steeds gekenmerkt door de beste kwaliteit en de meest vooruitstrevende technologie. Ook op het gebied van koeling heeft GE telkens opnieuw, in de geest van Edison, geschiedenis geschreven …

In 1910 heeft General Electric haar eerste koelkast ontwikkeld en vanaf dat moment is GE de leider in het gebied van koel technologie, design en kwaliteit. Sinds de eerste koelkast heeft GE veel inovaties gemaakt in de wereld van het Side by Side koelen.

1925:  GE produceert de eerste volledig hermetisch afgesloten huishoudelijke koelkast
1927:  Eerste volledig stalen GE Monitor Top koelkast
1931:  GE introduceert de Thermocraft isolatie, die veel lichter is en beter presteert
1933:  GE voegt de eerste verstelbare draagplateaus toe in haar koelkasten
1947:  GE produceert de eerste twee-deurs koel-vries combinatie
1969:  GE kondigt de eerste side by side koelkast met “door de deur” water- en ijsverdeler aan
1994:  De grootste vrijstaande koelkast, 30 cu. ft, met de beste ruimte efficiëntie
2000:  Dankzij de CustomCool™ technologie, lanceert GE als eerste in de markt een koelkast met snel-koel en snel-ontdooi functies

GE’s eigenschappen zijn optimale bewaring van goederen, het ultieme gebruiksgemak en een brede keuze aan bekledingen. Om Uw Amerikaanse GE koelkast te kunnen kiezen moet eerst het type gekozen worden; Side by Side (SxS – 2 deuren, vriesvak links en koelen rechts), Bottom Freezer (Vriesvak onder, koelen boven) of Top Freezer (Vriesvak boven, koelen boven). General Electric koelkasten worden uitgebracht in twee verschillende lijnen namelijk de GE Series en de Profile Series. De GE Series is de basis die vooral de nadruk legt op bewaring en volume. De Profile Series is de luxe versie en dan voornamelijk voor de bekleding, technologische snufjes en de kenmerken.